IMG_1374.jpgIMG_1444.jpgIMG_3210.jpgIMG_7410.jpg

Home

Reizen naar japan

Reizen naar Japan...

Hier zijn een aantal tips voor als je naar Japan wilt rijzen

Voor Japan hebben de leden van de Europese Unie Geen visum nodig je reispas alleen volstaat.

 

 TRANSPORT

 

In Japan is het gemakkelijkst om met de trein of metro rond te rijden. Je het een aantal verschillende openbaar vervoer maatschappijen maar de grootste is JR-Rail. Als je in Japan een beetje gaat rond trekken dan is het best dat je een JR-Railpass koopt opgelet deze moet je opvoorhand kopen en kan niet gekocht worden in japan. Met deze pas kan je al de JR-Rail treinen nemen eveneens de Shinkansen (hogesnelheids trein) op de 2 snelste na. Klik hier voor meer info. Je kan op veel plaatsen geraken in Tokyo met JR-railpass als er geen JR-Rail station in de buurt is kan je altijd de metro nemen.

betalen voor de metro of trein: als je moet betalen dan staan er bij de ingang van de stations een aantal betaal automaten (enkel met contant geld te betalen zowel munten als briefjes) boven die automaten hangt er altijd een kaart met de stations daar zoek je het station waar je heen moet. Daar kan je ook zien waar je moet overstappen. Onder de naam van het station waar je heen moet staan 2 bedragen het bovenste bedrag is meestal wat je moet betalen (het hoogste bedrag) het 2de bedrag is voor kinderen op bejaarden. als je het kaartje hebt gekocht kan je met dat kaartje door de poortjes. Als je een JR-Railpass hebt dan moet je die laten zijn aan de balie bij de poortjes en kan je zo binnen.

Perron: Als je op het perron aan het wachten bent vorm je een rij er staan meestal strepen op het perron waar je moet wachten. Als de trein aankomt laat je eest al de mensen uitstappen die er uit moeten daarna stap jij pas in. s''morgens vroeg als het heel druk is kan het zijn dat er mens zijn die helpen iedereen in de trein te duwen.

Als je aangekomen bent in het station waar je moet zijn dan kan je eveneens met je aangekocht kaartje door de poortjes. Mocht je niet genoeg betaald hebben dan gaan de poortjes niet open maar bij de uitgang staat nog een ander betaalautomaat waar je kan bijbetalen. Met een JR-Railpass kan je weer op vertoon van je JR-Railpass aan de uitgang balie naar buiten.

Een makkelijke manier om de je trein/metro rit te zoeken is op de volgende site.

Shinkansen zijn de hogesnelheids treinen in Japan dat is de gemakkelijkste manier om van Tokyo naar Kyoto of Osaka te gaan. voor de Shinkansen kan je best je plaatsen opvoorhand te reserveren. Op sommige Shinkansen kan je ook niet gereserveerde plaatsen nemen. Als je een JR-Railpass hebt kan je daar ook mee de Shinkansen nemen op twee type treinen na: de NOZOMI en de MIZUHO.

 Hotel

Er zijn veel hotels in Japan

 Eten

In Japan heb je veel verschillend eten:

 • Sushi: ik denk dat dat geen verklaring nodig heeft
 • Miso soep
 • Tampura
 • Ramen
 • Okonomiyaki

 Steden

Een aantal interessante steden in Japan om te bezoeken en bezienswaardig heden

 • Tokyo: De hoofdstad van Japan met veel districten en bezienswaardigheden
  • shibuya: Dit is een groot winkel gebied. bij het station staat ook het standbeeld van de hond Hachico naar het bekende waargebeurde verhaal van de hond die elke dan met zijn baasje naar het station loopt tot het baasje sterft maar toch blijft de hand elke dag naar het station gaat tot hij zelf sterft.
  • Roppongi: Het bekendste hier is Roppongi Hills en een actie nacht leven met nacht clubs, bars en restaurants. Er zijn ook veel buitenlandse ambassades.
  • Ueno: Is bekend voor Ueno park met een aantal musea en Ueno zoo. In Ueno zijn ook een aantal boeddhistische tempels gelegen.
  • Shinjuku: Het is een belangrijk zaken-en bestuurscentrum van Tokio. in Shinjuku is het Tokyo Metropolitan Government Building gelegen waarin het bestuur van de prefectuur Tokio is gehuisvest. Je kan gratis in dit gebouw naar de 45ste verdieping daar is een souvenir winkel en een restaurant en je hebt er een mooi uitzicht over Tokyo. In dit gebied vind je nog veel andere dingen onder andere restaurants, bars en ook het red-light district van Tokio en nog veel meer.
  • Akihabara: ook wel gekend als Akihabara Electric Town. In deze wijk zijn er heel veel grote en kleine computer en elektronica winkels. Je vind er ook de zo genoemde maid cafés hier zijn de opdiensters verkleed in een maid kostuum en spelen gezelschap spelletjes met u.
  • Kokyo: dit is de locatie waar het Japanse keizerlijke paleis is gelegen. Het paleis zelf is niet te bezichtigen maar de oostetuin is gratis te bezoeken.
  • Er zijn nog veel andere mooie plaatsen om te be zoeken onderandere de skytree en Tokyo Tower.
 • Kyoto: Dit is de voormalige hoofdstad. in kyoto zijn er veel tempels een van de bekendste is de Gouden tempel kinkakuji
 • Hiroshima: Dit was de eerste stad waar dat er een atoombom is gegooid. De Genbakukoepel is een van de enige ruine dat is blijven recht staan toen de bom viel. Vlakbij de Genbakukoepel is het  Museum ter herdenking van de Vrede.
 • Nara: Is een kleine mooi stadje veel Japanse scholen maken de schoolreis naar deze stad. In narepark lopen er tamme herten rond. In het park worden herten koekjes verkocht die je aan herten kunt voren. Er is ook een 5 hoge pagode. Er zijn ook een aantal tempels en sento schreines. onderandere een tempel met een grote boeddha van Todai-ji. Deze tempel staat op de lijs van de UNESCO erfgoed lijst.
 • Osaka: Dit is de derde grootste stad van Japan. Je hebt er het Osaka kasteel. Er zijn een aantal Boeddhistische Shitennoji-tempel. En ook het Osaka Aquarium Kaiyukan hier kan je het grootste aquarium van de wereld bezoeken.
 • Enoshima: Dit is een klein eilandje van ongeveer 4km doorsnede. In de buurt van Tokyo en Yokohama. Van op dit eilandje heb je een mooi uitzicht op berg Fuji als het weer een beetje mee zit. Je hebt er een grot die je kunt bezoeken.
 • Er zijn nog veel andere mooie steden.

 Taal

In Japan spreken ze Japans.

 Links

Trein/metro rit zoeken: http://www.hyperdia.com/en/

JR-Railpass: http://www.japanrailpass.net/

 

kinkahuji: http://en.wikipedia.org/wiki/Kinkaku-ji

 

 

 

Joomla templates by a4joomla